Lebih Diskaun Kepada Kaki Shopping Online Menggunakan Shopback

Lebih Diskaun Kepada Kaki Shopping Online Menggunakan Shopback

Sekarang ini, zaman sudah maju. Semua yang kita mahu, kita boleh dapatkan hanya menggunakan hujung jari sahaja. Apa maksudnya? Ya, hanya dengan menggunakan komputer atau telefon bimbit bersertakan internet, anda boleh penuhi kemahuan, kehendak ataupun keperluan anda. Erti kata lain, anda boleh membeli belah atau shopping menggunakan hujung jari anda secara online. Nampak mudahkan sebab menggunakan jari je. Ya, ianya memang mudah!

Saya yakin ramai dah biasa dengan istilah online shopping ni. Ramai dah pandai bagaimana nak beli barang secara atas talian ni kan. Saya yakin ramai dah tahu pasal dengan laman e-dagang terbesar di Malaysia buat masa ini seperti Lazada dan 11street. 

Jadi kat sini saya nak kongsikan bagaimana anda boleh dapatkan lebih diskaun atau penjimatan apabila anda berbelanja di laman e-dagang secara online ni. Ya, di Lazada mereka juga kadang kala menyediakan voucer diskaun jika ada sesuatu hari istimewa. Tetapi mungkin tak selalu la mereka bagi kan. Tapi dengan cara saya bagi ni, anda boleh dapatkan diskaun setiap kali anda berbelanja.

Lebih Diskaun Kepada Kaki Shopping Online Menggunakan Shopback
Anda boleh tengok % cashback seperti dipaparkan

Shopback merupakan laman yang menyediakan diskaun secara cashback kepada pengguna setiap kali mereka buat perbelanjaan secara online dari lebih 500 brand. Jadi secara permulaan anda boleh daftarkan akaun sendiri dengan tekan dsini. Secara mudah, anda bayar seperti harga yang diberi tetapi anda akan dapatkan pulangan wang atau cashback mengikut % diskaun yang diberi. Sebagai contoh, di Lazada sehingga 17.5% diskaun cashback yang diberi. Jadi kalau anda beli barang harga RM100, anda bayar RM100 dan kemudian RM17.50 akan dikreditkan kedalam akaun Shopback anda. Dah cukup masa nanti (next 75days or less, bergantung kepada online shop) anda boleh withdraw duit tersebut. Jadi anda boleh shopping lagi. Bukan Lazada je ada, 11street, untuk kaki make up Hermo pun ada, Zalora pun ada. Nak travel? Agoda ada, Malaysian Arlines ada, Airasiago ada dan macam-macam lagi. Nak tengok senarai yang terlibat boleh tengok di Shopback beserta % diskaun shopback yang diberi

Jadi bagaimana nak mula? Anda boleh sign up dengan menggunakan email ataupun lebih senang hanya menggunakan akaun facebook anda sahaja. Jadi lepas berjaya, anda boleh terus berbelanja. Tapi ada caranya

Cara menggunakan Shopback

1. Sign up menggunakan email atau facebook disini

Lebih Diskaun Kepada Kaki Shopping Online Menggunakan Shopback

2. Buka email anda yang anda daftar tadi untuk verify email terlebih dahulu.
4. Klik pada mana-mana laman e-dagang yang anda mahu berbelanja seperti Lazada

Lebih Diskaun Kepada Kaki Shopping Online Menggunakan Shopback

5. Klik Activate Cashback

Lebih Diskaun Kepada Kaki Shopping Online Menggunakan Shopback

6. Tunggu dan anda akan terus dibawa kepada laman e-dagang Lazada

Lebih Diskaun Kepada Kaki Shopping Online Menggunakan Shopback

7. Tadaa! anda boleh terus berbelanja seperti biasa.

Lebih Diskaun Kepada Kaki Shopping Online Menggunakan Shopback

8. Selepas anda sudah buat pembayaran, pihak Shopback akan menghantar email berkaitan transaction yang telah dibuat dan menyertakan sekali berapa amount cashback yang kita peroleh.

Sekali lagi, bukan terhad sahaja di Lazada, tapi anda boleh topup, shopping barang kecantikan, book flight, book hotel dan banyak lagi. Jangan lupa daftar di sini. Sekali gus anda akan diberi RM5 nanti. Boleh withdraw juga nanti. Berbelanja lah dengan bijak

Secara ringkas
Lebih Diskaun Kepada Kaki Shopping Online Menggunakan Shopback


2 comments


EmoticonEmoticon