SUPPORT ME!! POKUCU Contest


Demi support blogger, aku join juga contest kolebrasi pokucu.com dengan sishawa.com. Contestnya bagi aku menarik, kerana pemilihan dibuat sendiri oleh tuan contest iaitu pokucu.com. Lebih menarik lagi dengan hadiah yang ditawarkan iaitu:

  1. Blog domain (dot com) + full blog makeover + selama setahun
  2. Fulll blog makeover by sishawadesign
  3. Gebu SkinCare Set


Untuk blog aku ni, mungkin hanya berpeluang untuk hadiah ke 2 dan ke 3, sebab aku dah punya domain dot com. Tempoh masa yang agak bagi iaitu selama sebulan. Tapi betul aku memang perlukan makeover sedikit blog ni. Harap adalah tuah untuk contest ini bagi ke hadiah ke 2 hehe

Ulasan

Mungkin aku rasa umur blog yang dikelola oleh Zulhelmi lebih kurang 6 bulan sebab posting pertamanya bermula Mac seperti aku juga. Blog kami sama. Blog yang bagus sebab ada identiti dengan memperkenalkan banner atau logo sendiri. Jadi kalau banner/logo tu berada di mana-mana, sekali gus orang akan kenal ini blog Pokucu! Selain itu, dengan adanya navigation bar memudahkan pembaca untuk mencari tajuk apa yang sesuai untuk diri mereka. Kalau aku, aku lebih suka jika blog itu mempunyai navigation bar yang mempunyai pelbagai kategori, kita boleh terus pergi ke page tersebut tanpa scroll one-by-one. Untuk blogger newbie macam aku ni tidak la layak untuk ulas blog orangkan, kita punya blog pun biashe-biashe aje hehe tapi sebagai newbie ni bagi aku secara asasnya di telah meletakkan beberapa widget engagement yang cukup seperti navigation bar, shoutbox, profile, bloglist, followers list, blog archive dan ada beberapa lagi. btw aku rasa theme yang digunakan tu newcon dengan sedikit olahan. kot la. sebab aku pernah guna sekejab hehe

Due: 15 September - 15 Oktober 2017

7 comments

salam ukhwah Aiman.. nama sama mcm anak sis laa.. haha.. terima kasih sudi join dan tahniah sbb walau baru berblog tapi dh punya domain sndiri! terbaik r.. anyway, wish u goodluck dan sis dh pun follow blog Aiman ni.. ada masa sis singgah2 lagi ;)

Singgah dari contest yang sama. All the best :)

xoxo,
http://missobsesi.blogspot.com/2017/09/support-me-pokucu-contest.html

Hi ... Singgah dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat Jom Bercontest dan singgah jenjalan kat Kisah Hidup Ku ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...

#jombercontest:-d
#kisahhidupku :-bd

SINGGAH BLOGWALKING DARI GIVEAWAY YG SAMA
http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/10/support-me-pokucu-contest.html


EmoticonEmoticon