Merdeka! Merdeka! Blogger Contest By Lazada

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest By Lazada

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest By Lazada | Mungkin ramai sudah maklum dan ketahui bahawa kewujudan laman e-dagang bagi aku terbesar di Malaysia iaitu Lazada. Jadi sempena bulan kemerdekaan pihak Lazada ada mengadakan sale sehingga 80% iaitu Merdeka! Merdeka! Sale. Korang boleh terus ke laman tersebut dengan klik disini. Jadi korang jangan lupa terjah di Merdeka! Merdeka! Sale daripada Lazada ni.

Dalam masa yang sama, selain daripada Merdeka! Merdeka! Sale, pihak Lazada juga sedang mengadakan contest untuk blogger. Jadi aku terpanggil untuk sertainya dengan mengikut beberapa syaratnya.

Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

a. What do you love about being Malaysian?

Bagi aku, aku bangga bila bila menjadi rakyat Malaysia bila aku berada di luar daripada Malaysia. Jika sebelum ini, aku pernah ke luar negara seperti Turki pada 2013. Perjalanan aku bersama 20 orang yang lain didalam 1 kumpulan. Sudah tentu penduduk disana tertanya-tanya siapa kami, dari negara mana kami datang. Persoalan ini juga mungkin kita timbulkan bila ada pelancong yang bukan rupa rakyat Malaysia dan buka bertutur bahasa Malaysia. Jadi bagi menceritakan pengalaman aku disana, ada sorang menegur aku dan menanyakan aku datang daripada negara mana? (in english) Aku jawablah daripada Malaysia. Orang tu menjawab yang dia tahu negara Malaysia dan the best part, he said "Malaysia Boleh" hahaha orang tu tahu kata-kata semangat negara kita okay. Jadi betullah negara Malaysia bukan biasa-biasa masa itu. Walaupun negara kecil yang terletak di Asia Tenggara, tetapi dikenali di benua Eropah. Bangga juga la masa tu. Nasib baik masa tu aku takda bendera Malaysia, kalau tidak aku dah bagi terus ke dia. hehe 

Dan baliknya aku ke Malaysia, aku cari mamak, cari roti canai, nasi lemak. Makanan Malaysia juga paling sedap weh. hahaha

 b. Choose your favorite local brand

Brand yang aku suka dalam furniture adalah MF Design


Merdeka! Merdeka! Blogger Contest By Lazada


 c. Select two product from that brand that you love.

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest By Lazada

Produk pertama yang aku suka adalah meja yang sesuai diletakkan sebuah laptop iaitu MF DESIGN JERRY STUDY DESK+BOOK SHELF / OFFICE TABLE / STUDY DESK / WRITING DESK / OFFICE TABLE / DESIGN TABLE. Sebabnya di bilik aku sekarang, memang takda meja. Jadi biasanya kalau aku nak guna laptop untuk update blog terutamanya aku terpaksa buat di ruang tamu ataupun atas katil. Jadi kalau pihak Lazada dan MF Design nak hadiahkan set meja study ni. Stadium Bukit Jalil daku tadahkan hehe

Merdeka! Merdeka! Blogger Contest By Lazada

Produk kedua adalah katil iaitu MF DESIGN LOUIS FABRIC SINGLE DIVAN BED (GREY) . Mungkin dengan katil yang baru, menjadikan tidur aku lebih selesa dan nyenyak di malam hari. Ingat katil ni boleh dijadikan rakan karib sebabnya kebiasaanya jika kita sibuk bekerja atau penat belajar seharian di kelas, jika ditanya ada dia akan cari bila sampai dirumah. Jawapanya sudah tentu katil. haha

4 comments


EmoticonEmoticon