THE AMERZING BLOGSLIST: DAKU SAMPAI DI TOKYO


Short review about Amerzing


Nice template and layout in your blog. I'm impressed posting in English almost for every post. Ni mesti muet padu ni. hehe full of story interesting story so far yang aku pernah baca. Best, terbaik. Fill free to visit his blog


The most amazing thing yang pernah berlaku di mana aku berjaya jejak kaki di negara matahari terbit iaitu Japan. More specific in Tokyo


Pada oktober 2016 yang lepas, aku berjaya jejak kaki di dunia samurai bersama 10 orang lagi teman yang pergi bersama. Pada awalnya kami ber 10 tiada langsung cadangan atau terlintas nak pergi Japan ni. Sebabnya plan asal hanya di sekitar timur tengah. Oh btw this is under universiti programme but fully organized by students.

Tetapi last minit change before proposal presentation, tukar terus idea lama ke idea baru iaitu ke bahagian asia timur. Aku bukanlah nak cerita pasal program ni, yang aku nak cerita pasal amazing experience selama mana di sana di Japan. Sebenarnya aku memang berhasrat lama dah nak pergi Japan sejak akak and adik aku dah pergi tahun 2014. Tup tup rezeki 2016. 

Aku berada di Tokyo selama 6 hari 5 malam. Di sana aku berkesempatan melawat banyak tempat seperti Odaiba (yes, aku sempat tengok gundam), Akihabara (Surga anime, manga dan electronik), kaki gunung Fuji, UENO, Shinjiku dan macam-macam lagi la. Aku pergi sana, serius aku nak cari betul ke keadaan dalam tempat doraemon sama macam realiti, tapi malangnya aku tak jumpa taman perumahan. So tak dapat nak tengok keadaan sebenar, sebab Tokyo bandar besar gila.

Ini negara ke 4 yang aku sempat jejak. Kat Japan sangat best, dengan suasana, culture, makanan, tempat yang sangat menarik, cuaca pun sejuk2 je. Syokk gila jalan, tak peluh pun. Itulah ringkasnya amazing story from me. Nantikan entry khas selama di Tokyo Japan. 


aiman di japan


aiman di japan

AMERZING EXPERIENCE

Due : 18 May 2017
HELLOAIMAN

10 comments:

  1. Replies
    1. serius sangat best. kalau nk plan pergi oversea, pergi jepun.

      Delete
  2. Lahai... kejam sungguh hahaha.. Baru syok2 baca sekali "nantikan episode akan datang" laaa hahahaha.. btw nice story bro. Excite to read further about your amerzing experience tho. Thanks for joining!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha teaser dulu. btw most welcome

      Delete
  3. Merantau selagi ada kelapangan :)

    ReplyDelete
  4. wahh best nya pergi japan. alahai. sejak2 ni asyik nampak orang jejak japan jaa. diri sendri tah bilaa la. haha xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius dah ramai org malaysia travel ke japan sekarang. even tokyo tu besar, akan terjumpa jgak dengan orang malaysia. tempat yang selamat, best, awesome

      Delete
  5. wowww seronoknya dah sampai ke Jepun. Saya dah lama teringin nak ke sana

    ReplyDelete

Powered by Blogger.