Senarai penuh pemenang Maharaja Lawak Mega 2017



Semalam telah berlangsung program Maharaja Lawak Mega 2017 anjuran Astro. Program tersebut berlangsung di Kedah dan bersiara Live di Astro Warna dan Mustika HD. 

Untuk pusingan finale malam tersebut, setiap peserta melakukan 2 persembahan dengan tema untuk persembahan pertama dan tema muzikal untuk persembahan kedua.

Peserta finale kali ni melibatkan 5 peserta iaitu 4 kumpulan dan 1 pelawak solo. Yang terlibat adalah:
Zero, Bocey, Dzawin, Shiro dan Puteh.


Shiro

Bocey

Puteh

Zero

Dzawin

Jadi berakhirnya dengan persembahan semalam. Terus diumukan pemenang-pemenang.

Juara Maharaja Lawak Mega 2016 iaitu Bocey mengekalkan kejuaraan untuk pada tahun 2017 pula. Mereka menerima RM500,000 beserta trofi. (Setengah juta bai). Untuk naib juara pula dimenangi boleh kumpulan Shiro yaang membawa pulang RM250,000 beserta trofi. Untuk tempat ke 3, dimenangi pelawak solo baru daripada Indonesia Dzawin yang membawa pulang RM150,000 atau lebih kurang Rupiah 400,000,000. haaa bawak la balik duit tu. Tahniah weh, geng2 Nabil juga ni. hehe Seterusnya tempat ke 4 dimenangi oleh kumpulan Zero dengan membawa RM50,000 dengan trofi dan tempat ke 5 dimenangi oleh kumpulan Puteh RM15,000 dengan trofi.


Sumber di instagram astrogempak

Sebenarnya nak tengok Puteh weh menang, tapi apakan daya tiada rezeki. Tahniah untuk semua peserta. Apapun semua...

PEACE YOOOOOO

6 comments

Saya tak tengok citer ni. Tapi sekali sekala layan memang best gak

TAHNIAH SEMUA PESERTA...MENANG BERGAYA

PHD student maybe busy with research. so jarang2 la kan tengok tv.

Alaaa tak ikut MLM ni sebab rumah takda Astro, duk tengok yang orang share kat FB je...

astro ada, tapi hujan semalam. jadinya tengok live fb juga. adeh astro


EmoticonEmoticon