Semakan permohonan Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia (KADS1M) secara online

kad diskaun siswa 1 malaysia
sumber

Sebelum ni, jika nak tahu status permohonan Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) telah berjaya atau belum, pemohon mestilah menunggu emel daripada pihak Bank Rakyat dan jika dah terima baru la pemohon boleh buat tuntutan di Bank Rakyat. Tetapi pelbagai isu yang timbul, katanya ada masih pelajar yang masih tidak menerima emel sehingga sekarang, ada juga tiada dalam sistem dan pelbagai lagi. 

Jadi baru-baru ini pihak Kementerian Pendidikan Tinggi, KPT telah mengeluarkan kenyataan di dalam facebook berkenaan dengan Semakan KADS1M Secara Online yang mana akan mula berkuatkuasa pada 1 Jun 2017 sebagai alternatif lain untuk pelajar atau pemohon.

Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia


Bagi pelajar yang telah memohon dan tidak menerima apa-apa emel, anda boleh cuba alternatif atau cara kedua dengan menyemak secara online dengan klik:

Jadi mana-mana pelajar boleh buat demikian bermula 1 Jun nanti, Kalau anda semak sekarang, sudah tentu tiada data yang ditunjukkan.

semak KADS1M

Tapi mana-mana pelajar yang dah terima emel lebih awal, jangan la tangguh untuk pergi tuntut plak. Orang dah bagi kan. Ambilah dan ucaplah terima kasih Kerajaan. 

10 comments

zaman IQ dulu kad ni macam tak function, plus IQ tak dapat pun. geram sangat! haha!

saya pun pernah merasa zaman kad siswa mula2. pernah guna utk diskaun kfc je. 10% haha

Truly, the Brim was at first presented due to the legislature in Malaysia, there might be not an awesome arrangement to challenge about the police, however the beneficiary asks with respect to the right procedure to apply.brim 2018

saya tak dah check tapi tetap tak de.Kata 15/7 last?

This comment has been removed by the author.

Saya da check. Tapi masih dalam proses...

saya punya pun masih dalam proses. ada kawan yg dah apply lama pun. still tak dapat lagi. kita kene sabar banyak la. tapi setakat ni takda lagi tarikh last di keluarkan. jadi kita tunggu je la

Saya dah cek tapi still dalam proses hmhm :(

sama la kita. entah bila la nak di approve nya. sedih


EmoticonEmoticon