Lihatlah sebuah transformasi sebulah truck Mountain Dew

Mountain dew truck
sumber

Mungkin anda peminat aktiviti sukan lasak seperti melibatkan diri dengan flying fox, jungle walk, mountain bike, hiking ataupun rock climbing. Anda juga mungkin menikmati minum mountain dew kan selepas aktiviti sukan lasak bagi mengembalikan tenaga yang hilang. Rasanya pun sedap.

Tahukah ada, pihak mountain dew juga telah melakukan dan menterjemahkan idea yang sangat kreatif. Anda mungkin biasa dengan lori pasir atau sand truck, hampir setiap hari kita dapat lihat. Tapi mungkin anda tak terfikir apa yang boleh kita buat selain angkut pasir. Dengan kebijaksanaan dan kreativiti pihak mountain dew, mereka berjaya menukar atau transform sebuah sand truck kepada rock climbing mudah alih setinggi 16 kaki

mountain dew

Haaa anda peminat rock climbing tu mesti teruja kan nak cari lori mountain dew ni dimana. Katanya ada reward untuk yang berjaya sampai ke puncak dengan masa yang diberikan. Setakat ini, kawasan Klang Valley adalah dimana lori ini akan berada. Tapi kalau jumpa masa otw tu, lambai la sikit hehe

Kalau nak tengok aksi-aksi peserta sebelum ini yang telah menyertai dan panjat rock climbing ni, anda boleh lihat disini. Macam-macam aksi dan gambar yang ada.

Jika nak tahu lebih lanjut anda boleh lawati terus facebook page mountain dew 

DO THE DEW

2 comments

Wow... Kreatif ya. Dari Lori leh jd tempat rock climbing. Anyway mountain dew mmg agresif Dan bersungguh2 promote products diorg


EmoticonEmoticon