Budak engineering mesti tahu pasal ni

buku CRE buat lawak

Mungkin buku kuning (Element of Chemical Reaction Engineering) ni famous dikalangan student engineering terutamanya chemical engineering. Kalau di UMP tempat aku belajar, buku ni digunakan dalam subject CRE (Chemical Reaction Engineering) la macam nama buku tu juga. Aku rasa buku ni diguna pakai juga daripada universiti lain khususnya untuk subject CRE dalam course chemical engineering juga.

Apa yang uniknya nak aku kongsi kali ni, bagaimana baik dan perihatin buku ni kepada si pembaca. Mana tidaknya sedak korang duk belajar/baca/mengira daripada buku ni, tiba-tiba buku ni menyapa korang dah disuruhnya balik rumah dan berehat (Don't calculate anything. Just go home and relax)daripada terus mengira atau belajar. Dia macam seolah-olah tahu bagaimana susahkan soalan daripada subject ni. hahaha Korang tak percaya, korang boleh klik gambar dibawah dan baca pada bahagian P2-11 (bahagian ini merupakan bahagian exercise)

buku CRE buat lawak

Tapi serius subject ni sangat susah, mungkin dia tahu betul perasaan si pembaca. hehe So, duk stress buat soalan, terhibur la juga masa mula-mula jumpa sebelum ni. Good luck untuk student engineering khususnya dan semua student amnya. Mungkin korang juga pernah jumpa kenyataan seperti buku ni di mana-mana buku. Kalau ada boleh la kongsikan.

9 comments

engineering jugak, tapi software engineering, broadcast engineering. chemical engineering n seangkatan dgnnya tak. n tataw pasal buku ni. hihi

macam susah je tengok engineering ni... huhuhu

- Mia Liana

betul. rsenye buku ni untuk course yg berkaitan siapa belajar reaction je. kalau software kene cari dalam buku programming la hehe

susah sangat. tak payah la amik. haha

salam kunjungan...tahu ada juga belajar...sy baru abeh study dip. kej. awam...

ohh civil ada belajar reaction jgak. power2

automotive engineering.. dr sijil, diploma smpai degree, xdak subjek ni.. byk subjek fizik je (static & dynamic, vehicle dynamic, internal combustion engine, thermodynamic, fluid mechanic).. but same, we're engineering..

eh..xpernah terjumpaa.. hahaha..nak balik cari laa..~~

kene study kulit ke kulit baru jumpa


EmoticonEmoticon